Jak vybrat svatební šaty

Pokud má již brzy nastat Váš velký den „D“ a Vy vybíráte vše od svatebního servisu, přes květiny, svatební dekorace, restauraci až po kostel, zajisté se také rozhodujete, jaké šaty si na svatbu vybrat.

Hledáte přece šaty, které z Vás udělají tu nejkrásnější nevěstu! Připravili jsme po Vás pár tipů a rad, které by Vám mohli tento nelehký úkol alespoň trochu usnadnit.

Každá žena chce být na své svatbě krásná. To platí již od nepaměti, kdy se nevěsty začaly oblékat do panensky bílých rób. V dnešní době již mezi svatebními barvami nefiguruje jen bílá. Velkým hitem jsou v posledních letech i šaty krémové, růžové či červené nebo fialové v barvě lila.  Záleží pak jen na nevěstě, zda zvolí bílou klasiku nebo se vrhne na něco odvážnějšího a exotičtějšího. Hlavní je, aby Vám šaty spíš přidaly, než ubraly na kráse. Navíc se v nich musíte dobře cítit, abyste si svůj velký den užila.

Pokud si zvolíte bohaté, řasené, vyšívané a svatebními aplikacemi zdobené svatební šaty, bude se zajisté jednat o modely ručně vyráběné a ve vyšších cenových relacích.

 

Není moudré šetřit, pokud chcete, aby Vaše šaty byly skutečně skvostné. Ruční krajky, výšivky a zdobení svatebními aplikacemi na svatební šaty Vám vždy zajistí, že právě na Vaše svatební šaty nebude možné zapomenout.

Nezapomeňte však, že na sebe oblékáte spoustu atlasových látek, spodnicového tylu a v neposlední řadě obruče držící tvar sukně.  Pokud nejste ochotna obětovat své pohodlí na oltář dokonalým princeznovským šatům, volte spíše lehčí a splývavější modely.

V dnešní době již není žádný problém nalézt ty správné šaty pro každou nevěstu. Pokud byste se rozhodla pro jednoduché splývavé šaty, je důležité, aby co nejlépe podtrhly to krásné na Vás a Vaší postavě.



Velkým hitem posledních let jsou holá záda a splývavé lehké materiály zdobené saténem nebo krajkou. Ovšem ne každá nevěsta si může takový typ šatu dovolit. Pamatujte, že šaty musí zakrývat nejdůležitější nedostatky a vyzdvihovat přednosti.

Pokud máte milé nevěsty spíše rovnou chlapeckou postavu, upoutejte pozornost k poprsí nebo bokům. Vaše šaty by měly být něčím zajímavé. Doporučujeme upoutat pozornost vrstvením materiálů, krajkovými aplikacemi , ozdobným lemováním nebo asymetrickým výstřihem. Plnější rukávy nebo detaily a potisky pak pomohou zlomit přílišnou rovnost linie těla.

 

Chcete-li dosáhnout dojmu ideálního tvaru postavy, zvolte plnou, nejlépe tylovou sukni a k tomu zdobený živůtek.

Pokud máte postavu spíše drobnou, volte jednodušší střihy šatů, protože výrazně bohaté šaty ubírají na výšce. Korzet a krinolínu vyměňte raději za šaty empírového střihu s volně splývající sukní do „áčka“.



Pokud máte malá prsa volte šaty s bohatým zdobením v této části, pokud naopak máte prsa spíš větší,  volte hluboké výstřihy a vyhněte se zdobení od pasu nahoru.

Pokud jste silnější postavy nebo máte vetší zadeček, ideálně Vám sednou korzetové šaty s mírně rozšířenou, nabíranou sukní.

 

To bylo pár dobře míněných rad na závěr.  Věříme, že se ve svých svatebních šatech budete cítit skvěle.

Hana Budíková



Společenské šaty pro družičky

Vaše kamarádka, která se vdává, vám dala zodpovědný úkol - půjdeš mi za družičku. Pro někoho to je čest, pro někoho to je spíše stresující. Záleží také, jakou úlohu vám nevěsta jako družičce zadá. Buď jí  můžete dělat "jen" ozdobu při svatebním obřadu nebo můžete zároveň zastupovat úlohu jednoho z organizátorů svatby společně se svědky. V USA je typické, že nevěsta má několik družiček, z toho je jedna hlavní, a ta má pak celou svatbu na starosti (pokud tedy není najmut přímo svatební koordinátor, v tom případě by hlavní družička měla nevěstě alespoň zorganizovat rozlučkovou párty). U nás mají svatbu na starosti spíše svědci a jako družičky či mládenci nám chodí rozhazovat plátky růží zejména malé děti.

Ať tak či tak, do čeho se v takovém případě obléci? V Americe je častým zvykem, že družičky mají podobný typ šatů jako nevěsta, tedy  dlouhé společenské šaty, jen v jiné barvě. V žádném případě nemůžete mít na sobě šaty, které by mohly konkurovat nevěstě! Ta je ve svůj svatební den hlavní hvězdou a jistě by vám neodpustila, kdyby si vás s ní někdo spletl. Proto se doporučuje všem svatebčanům vyvarovat bílé barvě, případně raději i šampaňské nebo slonové, či bledě růžové nebo žluté, pokud chcete jít v dlouhých šatech. I kdybyste měla šaty v jakékoliv jiné barvě, nesmí být bohatěji zdobené, než svatební šaty nevěsty. Volte raději jednoduché střihy společenských šatů. Nevěsta může určit na své svatbě tzv. dress code, tzn. v čem máte na svatbu jít oblečeni. Někdy to není od věci, protože bez takovéhoto doporučení někdo může přijít v dlouhé večerní róbě a někdo jen v halence a kalhotech. Dámám na svatbu kalhoty nedoporučujeme. V žádném případě nejsou vhodné pracovní kostýmky. Kde jinde si obléci krásné šaty, než na svatbu? Poslední dobou se mi zdá, že dámy zapomínají nosit šaty a sukně. Samozřejmě, kalhoty jsou pohodlnější, ale k určitým slavnostním příležitostem je přenechejme raději pánům, a hoďme se "do gala". Ať pánové taky jednou zírají, jaké úlovky to mají doma!

Pokud sháníte cenově dostupné společenské, svatební či plesové šaty, nebo naopak i luxusní dlouhé večerní šaty, přesto za příznivé ceny, dovolíme si doporučit stránku  www.spolecenske-saty.eu, kde si snad vybere každý. Nabízejí šaty levné i luxusní, dlouhé, polodlouhé, krátké koktejlky, různých střihů i barev, a to ve velikostech 34 - 56, tedy i v nadměrných velikostech. Račte si vybrat. Můžete si je přijet i osobně vyzkoušet do nově otevřeného salonu ve Frýdku-Místku, doporučujeme se předem objednat.

Doporučujeme:

Alternativní svatební šaty, šaty na lesy a pártyNe každá nevěsta touží po luxusních svatebních šatech. Hledáte-li decentní svatební šaty, šaty pro družičky nebo pohodlnější šaty na večerní párty, na FlorianFashion si vyberete přesně ty pravé. Pro svou širokou kolekci dámských šatů dodávají šaty kanadského výrobce Ever-Pretty. Na e-shopu naleznete mnoho druhů originálních šatů pro všechny příležitosti.

 

 

Fitness osobní trenérka
Ve svatební den chce každá nevěsta vypadat co nejlépe. Osobní trenérka fitness vám pomůže, aby bylo vaše tělo pevné a svatební šaty vám dokonale padly. Instruktorka aerobiku, osobní trenérka kondiční kulturistiky pro ženy a instruktorka spinningu vám poradí také v oblasti výživy a povede vaše kroky ke správné životosprávě.