Svatební novinky z Itálie

Svatební novinky

Zdroj:pixabay.com

Nejdelší závoj na světě

Která z nás si jako holčička nepředstavovala svoji svatbu? “Až se budu vdávat, budu mít šaty jako princezna a hodně dlouhý závoj,” snily jsme. ( Mně při těchto představách navlékala před zrcadlem do máminy krajková spodničky, která mi sloužila jako svatební šaty, zlatých plesových bot, které se proměnily ve svatební střevíčky –co na tom, že jsem v nich byla jako na chůdách - dlouhé vlasy musely nahradit silonky navlečené na hlavu a celkový dojem umocnil sice šednoucí, ale zato DOOPRAVDICKÝ tylový závoj, který jsem vylovila ze dna máminy skříně pokaždé, když jsem zůstala doma sama. Mami promiň.  Závoj dlouhý tři kilometry ale předčí jakoukoliv imaginaci, asi nejen moji.

A přece - nic není nemožné. Toto výstřední přání měla mladá  Italka Elena De Angelis z městečka Casal di Principe v překladu Princův dům. Zřejmě chtěla dostát tomuto názvu.  A neapolský návrhář Gianni Molaro jí výstřední přání splnil. Po dvou měsících práce vytvořil za pomoci deseti dalších švadlen 3 km dlouhý a více než dva metry široký závoj, lemovaný šestikilometrovou hedvábnou stuhou.  Není úplně jasné, jak se v něm bude nevěsta, která se v něm vdává právě dnes, bude pohybovat, protože závoj váží téměř dvě tuny. Problém pravděpodobně vyřeší armáda družiček. Snad si pro svatbu tato odvážná a extravagantní nevěsta vybrala dostatečně velký kostel. Jedno je však jasné. Zápis do Guinessovy knihy rekordů jako nevěsta s nejdelším a nejtěžším závojem na světě má jistý. A také Neapol se tak proslaví milou kuriozitou, která dá světu alespoň na chvíli zapomenout na její neblahou pověst.

Z Itálie pro SVATEBNIZBOZI.cz
Lucie Chvojková

Kdo je Lucie Chvojková?

Česká novinářka, tlumočnice a překladatelka žijící v Itálii. Dlouholetá profesionální aranžérka a stylistka květin a svatebních výzdob. Žena s vytříbeným vkusem pro detail. Málokdo ví, že je také degustátorka vín v mezinárodních soutěžích.  Vystudovala italštinu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a posledních 15 let zabývá vším, co je nějak spojeno právě s Itálií. Točí a píše o ní reportáže, např. pro ČT, MF Dnes nebo Koktejl. Pro časopis La Cucina Italiana připravuje pravidelně enogastronomické reportáže z jednotlivých italských regionů. Právě připravuje knihu o záhadných stavbách na Sardinii, dědictví vyspělé nurágské kultury.

Mojito, piňa colada a originální koktejly na vaší svatbě

Zdroj:pixabay.com

Nejnovější trendem italských svateb jsou barmanské akrobatické show, které jim dodávají žádoucí prvek originality... Po večeři nebo obědě  se tak na chvíli přesune pozornost na barmana popřípadě barmany a barmanky (ženich s nevěstou si tak mohou  alespoň trochu oddechnout), které předvedou za doprovodu rytmické hudby své nejlepší barmanské triky s lahvemi, šejkry i skleničkami. Během krátké chvíle zahrnou svatebčany koktejly a long drinky, zdobenými exotickým ovocem, nápaditými slámkami i pestrobarevnými ledíky i deštníčky. Jen si vzpomeňte na Toma Cruise ve slavném filmu Koktejl. Jestli byla atmosféra dosud stále příliš svázaná, trocha tvrdého alkoholu  v namíchaných drincích atmosféru spolehlivě uvolní  a strhující podívaná vtáhne hosty do nenuceného svatebního veselí.  Která nevěsta by nechtěla, aby jí na svatbě namíchal šejk právě on.  V jeho případě by na tom asi ženiši byli s nadšením o poznání hůř. Tom Cruise je k jejich úlevě naštěstí jen jeden a navíc už má svoji Kate.

www.nozzeclick.com

Barmanská show  s efektními triky s ledem, originální způsob nalévání, kdy za pultem lítá vzduchem prakticky vše, co se barmanům dostane do rukou, se může stát nezapomenutelným okamžikem i vaší svatby a u svatebčanů rozhodně zaboduje. Samozřejmě je třeba povolat prověřeného, sebejistého a zručného barmana, aby se show nezvrhla v trapnou grotesku. Také barmanský pult musí být dobře vybavený. Pokud si to nemůžete dovolit, raději tento bod ze své svatby vyškrtněte. Pult a stolice si lze vypůjčit a dozdobit do barev svatby.  Atmosféra je velmi důležitá: světlo, barvy, hudba i design by měly být zvolena tak, aby vhodně zapadly do stylu svatby. O zbytek už se postarají barmani a vy můžete jen spokojeně usrkávat slámkou svůj lóóóng dring. A pokud patříte mezi ty opravdu náročné, můžete sáhnout do peněženky o něco hlouběji a objednat si FIRE SHOW.  Barmanské triky s hořícími předměty, ohnivé efekty, plivání ohně, létající zapálené lahve, hořící koktejly, to vše vaši svatbu dokonale rozsvítí a zanechá ve vašich hostech hluboký  zážitek. Pokud není z bezpečnostních důvodů možné  FIRE SHOW do programu svatby zařadit, nevěšte hlavu. V případě, že je možné prostor, kde se svatební oslava koná, dokonale zatemnit, můžete svůj svatební den zpestřit barmanskou UV SHOW, využívající speciálních efektů UV světla, mlhy, pyrotechnických efektů a různých světelných iluzí. SHOW MUST GO ON!